Samfundsfag

HJÆLP! Kulturelle almene misforståelser

21. august 2011 af Nguyen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er igang med en engelsk opgave, hvor jeg skal finde almindelige misforståelser mellem Danmark og USA. Men kan intet finde.. Er der nogen der kender noget til det og kan hjælpe mig lidt? Eller nogen der har nogle rigtige gode hjemmesider jeg kan læse mere om det på? For har søgt og søgt, og ingen information fået, som jeg kan bruge. I er min sidste udvej. HJÆLP! tak på forhånd.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Jeg kan heller ikke komme i tanke om kulturelle misforståelser, men der har været en mindre konflikt mellem USA og Danmark. I slutningen af tresserne styrtede et Amerikansk bombefly ned med atombomber nær Thule i Grøndland. I første omgang benægtede Amerikanerne at der var atombomber ombord og det gav anledning til en konflikt mellem USA og Danmark. Der skulle efterfølgende foretages et større oprydningsarbejde efter atomulykken.  En hel del Danskere og mange Danske politikkere var også skeptiske overfor USA's krigsførelse i Vietnam på samme tidspunkt.   


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2011 af Mads1980 (Slettet)

Det er en lidt pudsig opgave.

Angående Thulesagen så var den danske regering indforstået med amerikanernes brug af Thulebasen til opbevaring af Atomvåben. Det måske mest berømte bevis på dette er den daværrende statsminister H.C Hansen´s "dont´t ask, don´t tell" svar til amerikansernes forspørgsel på hvorvidt man fra dansk side ønskede at blive orienteret om amerikanernes brug af Thulebasen.

Angående Vietnamkrigen skal det med til historien at krigen ret hurtigt mistede popularitet i store dele af den amerikanske befolkning - Det var ikke kun dele af Danmark der rynkede på næsen. Vietnamkrigen var Johnsons projekt, der ved hjælp af forfejlede militærstrategiske analyser blev et amerikansk mareridt.

Det er lidt diffust hvad der menes med "misforståelser mellem USA og Danmark". Er det sproglige misforståelser, kulturelle, storpolitiske etc.? Eller er der frit slag?


Svar #3
23. august 2011 af Nguyen (Slettet)

Hej med dig :) Det er kulturelle misforståelser der kan ske mellen Danmark og USA. Dertil høre også hvis der er nogle sjove sprog misforståelser, eller sådan, bare kom med forslag, så skal jeg nok blive glad uanset hvad :) Tak for hjælpen indtil nu :)


Skriv et svar til: HJÆLP! Kulturelle almene misforståelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.