Matematik

Andengradsligning

22. august 2011 af torbenstormlarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Andengradsligningen 2x^2 +3x+c=0, har løsningen 1.

Bestem c.

Bestem andengradsligningens anden løsning.

Er der nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 Du ved at den har løsningen 1

Så kan du bare isolerer c, via rodformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af SuneChr

Benyt      2(x - 1)(x - x0) = 0   hvor x0 er den søgte rod.


Svar #3
22. august 2011 af torbenstormlarsen (Slettet)

Kan det præciseres lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2011 af 215 (Slettet)

Her har du rodformel

 https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=595849

diskriminant kender du som D = b^2 - 4ac

for at finde den anden rod kan du faktoriserer andengradsligningen, som SECC har gjort, og derefter isolerer X.


Svar #5
22. august 2011 af torbenstormlarsen (Slettet)

Benyt 2(x - 1)(x - x0) = 0 hvor x0 er den søgte rod

Hvad betyder dette


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2011 af mathon

 

                     2x2+ 3x + c = 0    hvor 1 er rod
hvoraf
                     2·12+ 3·1 + c = 0

                     2 + 3 + c = 0

                     c = -5

                     2x2+ 3x - 5 = 0

       hvor  (x-1) er divisor i    2x2+ 3x - 5

                     (x - 1)·(2x + 5) = 0

                     2(x-1)(x+(5/2)) = 0           "aflæs" den anden rod


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 Det den andengradsligning som du har skrevet, bare faktoriseret... 

a(x-r1)(x-r2) = 0  = ax^2 + bx+ c

når du har fundet x0 kan du prøve at gange det hele ud, og derved se at det den samme.. hvis du ikke har lært det med at faktoriserer.. så bare gør det på den anden måde..


Svar #8
22. august 2011 af torbenstormlarsen (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.