Matematik

skæringspunkter

24. august 2011 af metin13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg har et problem med skæringspunkter.

f(x)=4x+5 og g(x)=-2x+12.

jeg ved godt at man skal sætte de to ligninger lig med hinanden, men det er ligesom om at det ikke helt passer til tegningen..


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0   

   Ligningerne sættes lig hinanden:     

      f(x) = g(x)

      4x + 5 = -2x + 12

      6x = 7

       x = 7/6

   Andenkoordinaten for skæringspunktet:

      y = f(7/6) = 4·7/6 + 5 = 28/6 + 5 = 4 4/6 + 5 = 9 4/6 = 9 2/3


Svar #2
24. august 2011 af metin13 (Slettet)

 hvad med y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Genlæs #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2011 af Euroman28

@metin,

y er jo anden-koordinanten for skærringspunktet...damn it..

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.