Matematik

omskrivning fra Pythagoras til en andengradsligning

24. august 2011 af buster1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej .

Jeg har fået en mat. aflevering for hvori der er en opgave der går ud på at finde en retvinklet trekants to kateter, den ene er 2 meter længere end den anden og hypotenusen er 10 meter.

det skal jeg omskrive så det bliver en andengradsligning, der kan regnes ud via. diskriminanten ovs.

hvordan omskriver jeg: x^2 + (x + 2)^2 = 10^2 ? til den 1. andengradsligning, hvor der skal stå 0 på højre side af ligninghedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Isomorphician

Udregn parentesen


Svar #2
24. august 2011 af buster1993 (Slettet)

ja, men jeg er ikke sikker på hvordan man gør, og de sidste par gange jeg har prøvet har det ikke givet det rigtige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af Isomorphician

x2 + (x + 2)2 = 102 <=>

x2 + x2 + 4x + 4 = 100 <=> ....


Svar #4
24. august 2011 af buster1993 (Slettet)

Okay og mange tak! .. Det giver ren faktisk megning nu! (:


Skriv et svar til: omskrivning fra Pythagoras til en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.