Matematik

Fibonacci-tallene - HJÆÆÆÆLP :(

24. august 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har en opgave som jeg ikke helt forstår, derfor har jeg brug for jeres hjælp...

Opgaven siger:

Giv en vurdering af forholdet

Kn := Fn+1 / Fn

når n bliver stor.

-----------------------------------------------------

spørgsmål 2:

Antag at talfølgen {Kn} har en grænseværdi K. vis at

K= 1+√5 (kvadrat rod 5 ) / 2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at bruge parenteser.

Mener du

Kn = (Fn + 1) / Fn , eller Kn = Fn + (1/Fn) , eller måske snarere

Kn = Fn+1 / Fn

Der findes et færdigt udtryk for Fn udtrykt ved φ .


Svar #2
24. august 2011 af Mimi933 (Slettet)

Jeg mener

Kn= (Fn + 1) / Fn


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er

Kn = 1 + (1/Fn) = 1 + (√5) /(φn - (-1/φ)n) ,

hvor φ = (1 + √5) / 2

Men mon ikke der menes

Kn = Fn+1 / Fn ?

For denne definition af Kn har nemlig grænseværdien Kn → φ for n → ∝


Svar #4
24. august 2011 af Mimi933 (Slettet)

Hov, undskyld - jo der menes

Kn = (Fn+1) / Fn


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så gælder i stedet

Kn = Fn+1 / Fn = (φn+1 - (-1/φ)n+1) / (φn - (-1/φ)n) → φn+1 / φn = φ = (1 + √5) / 2


Svar #6
24. august 2011 af Mimi933 (Slettet)

Mange tak :)

Har lige et andet spørgsmål

opgaven siger ( φ + 1 ) φ = 2 φ + 1

φ ^ 2 + 1 φ = 2 φ + 1
φ + 1 + 1 φ = 2 φ + 1
2 φ + 1 = 2 φ + 1

er det rigtigt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Tallet φ er en rod i 2.-gradsligningen x2 = x + 1 , så der gælder

φ2 = φ + 1 , og dermed

φ2 + φ = 2φ + 1, eller

φ·(φ + 1) = 2φ + 1


Svar #8
24. august 2011 af Mimi933 (Slettet)

ok, nu er jeg med
tusind tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Fibonacci-tallene - HJÆÆÆÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.