Matematik

HUUUURTIIIG HJÆLP !! DET HASTER HJÆLP PLZ

25. august 2011 af anjahanse (Slettet)

 nogen der kunne hjælpe med de to reduceringer !! 

(6a-5b)2- (6a-5b)-4b(6a-5b)-4b*(2b-3a)

og 

(3x-2y)*(12x+8y)-(6x-4y)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu selv at gange parenteserne ud og reducer.

Hvis det haster så meget, burde du være gået i gang noget før.

Og lad være med at starte en ny tråd, når du nu allerede har opgaven kørende her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1057724

Det er dig, der skal lave dine lektier selv. Du lærer ikke noget ved at få andre til at lave dem for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du har allerede i en tidligere tråd bedt om hjælp til nøjagtig samme opgave. Du kan ikke forvente, at folk lynhurtigt giver dig hjælp kl. 23.15 aftenen inden, du skal aflevere.


Svar #3
25. august 2011 af anjahanse (Slettet)

 har lavet alle mine opgaver mangler kun denne , vil i hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2011 af AskTheAfghan

Hvad er dit bud? ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Gang paranteserne ud og ophæv paranteserne. Husk at ophævelse af minusparanteserne ændre fortegn. -(6a-5b)=-6a+5b

for eksempel er (6a-5b)2 =(6a-5b)*(6a-5b) = 36a2-30-ab-30ab+25b2 = 36a2-60ab+25b2


Svar #6
25. august 2011 af anjahanse (Slettet)

 min bud var 177a2 - 24b2 men er ikke sikker :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Gang ind og hæv parenteserne således

(6a-5b)2- (6a-5b)-4b(6a-5b)-4b*(2b-3a)

12a - 10b - 6a + 5b - 24ab + 20b2 - 8b2 + 12ab

Reducer nu selv. 


Svar #8
25. august 2011 af anjahanse (Slettet)

 det hele hænger sammen 

(6a-5b)2- (6a-5b)-4b(6a-5b)-4b*(2b-3a)
(3x-2y)*(12x+8y)-(6x-4y)2


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Når du reducerer, får du

12a - 10b - 6a + 5b - 24ab + 20b2 - 8b2 + 12ab

6a - 5b - 12ab + 12b2

Nu må du lige selv tage dig sammen med den anden opgave.


Svar #10
25. august 2011 af anjahanse (Slettet)

mange tak er bare stadigvæk i tvivl om resultaten


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Er dette korrekt, opgave 1: 36a^2-72ab*6a+37b^2+5b ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Det er utrolig forvirrende det her. Er din parentes opløftet således (6a-5b)2 ?

I så fald er #7 og #9 forkerte. Du må skrive dine regnestykker korrekt, ellers er det umuligt at hjælpe!


Svar #13
25. august 2011 af anjahanse (Slettet)

 jah det er den


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#12

Ja, reduceringsopgaven er opløftet i anden, tror jeg.

#13 Du burde have brugt 2 tegnet fra starten af. :-) :-)


Svar #15
26. august 2011 af anjahanse (Slettet)

(6a-5b)2- (6a-5b)-4b(6a-5b)-4b*(2b-3a) 

sorry der er noget galt med min computer den kan ikke opløftes i 2 


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#13

Så bliver det i stedet

(6a-5b)2- (6a-5b)-4b(6a-5b)-4b*(2b-3a)

36a2 + 25b2 - 60ab - 6a + 5b - 24ab + 20b2 - 8b2 + 12ab

36a2 + 37b2 - 72ab - 6a + 5b


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#15

Se #6 i denne tråd: www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

Hvis du bruger Internet Explorer 9?

Se evt. billedet i tråden, så du bedre kan se det for dig, hvis ikke du kan finde knappen.


Svar #18
26. august 2011 af anjahanse (Slettet)

 det er rigtigt mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

I den anden opgave gør du således:

(3x-2y)·(12x+8y)-(6x-4y)2

36x2 + 24xy - 24xy - 16y2 - 36x2 - 16y2 + 48xy

-32y2 + 48xy


Brugbart svar (0)

Svar #20
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Der er en simplere måde:

(3x-2y)·(12x+8y) - (6x-4y)2 = (3x-2y)·(12x+8y) - (2·(3x-2y))2

                                              = (3x-2y)·(12x+8y - 4·(3x-2y))

                                              = (3x-2y)·(12x+8y -12x+8y)

                                              = 16y·(3x-2y)


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.