Matematik

hjælp!:)

28. august 2011 af malthe97zico (Slettet) - Niveau: 8. klasse

mads afleverer i alt 15 flasker og får 36 kr. nogle af flaskerne er til pant B og resten til pant C.

hvor mange er der af hver slags?


Svar #1
28. august 2011 af malthe97zico (Slettet)

skal bare bruge en opstilling/ligning

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af SuneChr

Pant B = 1,50 kr  og pant C = 3,00 kr.

Kalder vi antallet af Pant B for b, og antallet af Pant C for c  fås to ligninger, som løses:

1,5·b + 3·c  =  36

b + c  =  15

b og c skal være hele positive tal, (måske et af dem 0)


Svar #3
28. august 2011 af malthe97zico (Slettet)

tak for det:)


Skriv et svar til: hjælp!:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.