Matematik

Jasmins værelse - blækregning

28. august 2011 af Kaisdj (Slettet) - Niveau: 10. klasse

- Beregn, hvor stor en del af det købte tæppe der bliver anvendt.

Tekst: Tæppet fastgøres med en liste langs væggene hele vejen rundt i værelset.

- Beregn, hvor mange meter liste der skal bruges til at fastgøre tæppet.

 Se billag:

https://www.studieportalen.dk/forums/ShowFile.aspx?id=925877


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af Meadowish (Slettet)

 Først og fremmest kan du starte med at beregne overfladearealet af "Jasmins værelse". Så ved du hvor mange kvadratmeter (m2) der skal bruges (HINT: Del overfladen op i to geometriske dele/figurer).

Jeg går ud fra at du sagtens kan bruge en procentdel, men du har ikke oplyst hvor mange kvadratmeter det måtte være!

Men hvis du kender den værdi, kan du finde ud af hvor stor en procentdel der bliver brugt ved:

[mængde brugt gulvtæppe] / [mængde gulvtæppe i alt]

Dette burde gerne give et tal der opfylder: x ≤ 1 (At tallet enten er 1 eller derunder). Dette tal ganger du så med 100 for at få tallet i procent - dette skulle så gerne give et tal der opfylder: x ≤ 100 (At tallet enten er 100 eller derunder). Dette er så procentdelen af det købte gulvtæppe som er blevet brugt til værelset.

Mht. opgave 2, så skulle det vist være så simpelt som at tage "figures/værelsets" samlede omkreds. For at finde den skrå side kan du vælge at gøre brug af pythagoras [ a2 + b2 = c2 ]

Kommenter endelig hvis der er noget du er i tvivl om! :)


Svar #2
28. august 2011 af Kaisdj (Slettet)

- Hvis overfladearealet er 11,5 kvadratmeter, og tæppet kan kun købes i fuld bredte på 3 meter, ville der ikke blive anvendt ca. 73,91 %, fordi 11,5 svarer til 100 % og  3 meter svarer til cirka 26 %, siger man så ikke 100 - 26 og det giver så 73 5 ?


Svar #3
28. august 2011 af Kaisdj (Slettet)

??????????


Svar #4
28. august 2011 af Kaisdj (Slettet)

1: 100 x 3 / 11,5 = 26 %

2: 100 - 26% = 74%???


Skriv et svar til: Jasmins værelse - blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.