Matematik

Reducering

28. august 2011 af FrederikP (Slettet)

Hej! 

Jeg er løbet ind i et problem i min reducering, og problemet er, at jeg ikke kan løse disse to stykker: 

((x + y) + (x + y) x)/(x² (x + 1) - y² (x + 1))

og 

((a² + 2ab + b²) (a² + 2ab + b²) x)/(a² + b²)²

- Lige meget hvad jeg gør, kan jeg ikke få dem løst! :S 

Håber en af jer, kan jeg hjælpe mig med at få dem løst. 

På forhånd tak! :D 


P. S. I må godt beskrive, hvordan i løser problemet! :-) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Sæt fælles faktorer uden for parenteser i tæller og nævner, og forkort.

2) Benyt, at a2 + 2ab + b2 = (a+b)2


Svar #2
29. august 2011 af FrederikP (Slettet)

 Sådan her: 

1) ((x + y) + (x + y) x)/(x² (x + 1) - y² (x + 1)) = ((x + y) (x + 1))/((x + 1) (x^2- y²)) = ((x + y) ( 1))/(1(x + y) (x - y)) = 1/((x - y))

2) ((a² - 2ab + b²) (a² + 2ab + b²) )/(a² + b²)² = ((a - b)² (a + b)² )/(a • a • a • a + b • b • b • b ) = 1

Eller er jeg helt forkert på den? :-p


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) er korrekt                        

Du har skrevet opg. 2) anderledes, end du skrev den i #0. Antager vi, at det er korrekt skrevet i #2, har vi

(a2 - 2ab + b2)(a2 + 2ab + b2) / (a2 + b2)2 = (a-b)2(a+b)2 / (a2 + b2)2

                                                                          = [ (a-b)(a+b) / (a2 + b2) ]2

                                                                          = [ (a2 - b2) / (a2 + b2) ]2


Svar #4
29. august 2011 af FrederikP (Slettet)

 Undskyld jeg skev den forkert første gang, det er rigtig nok, som jeg skrev det til sidst: 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.