Matematik

Hvad giver de her to stykker (Haster rimelig meget)

29. august 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
(6x-2y)2
(2s-8t)2

og hvordan har i kommet frem til resultatet.

på forhånd tak!!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af SuneChr

Du kan yderligere sætte 2 udenfor parentes i det første udtryk     (3x - y)·2·2    =  (3x -y)·4

Den nederste laver du på samme måde.


Svar #2
29. august 2011 af anonym000

Hov skal ikke sætte uden for parentes skal, regne dem ud, du ved kvadratsætning :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af SuneChr

Andenpotensen skulle da have været markeret uden misforståelser, nåh, men

(6x - 2y)2  =  (6x)2 + (2y)2 - 2·(6x)(2y)  = 36x2 + 4y2 - 24xy    Sæt evt. 4 udenfor parentes.

Du har da brugt sætningen:      (a - b)2  =  a2 + b2 - 2·ab


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2011 af acj (Slettet)

Hej

Jeg har reduceret udtrykket

(a - b)(a + b) + b(a + b) - a^2

Har gjort følgende:

Brugte kvadratsætningen til første produkt og fik: a^2 - b^2

ganget parantesen ud til: ab + b^2

Nu har jeg: a^2 - b^2 + ab + b^2 - a^2

Tvivler på om det er korrekt - og hvordan det reduceres yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gå tilbage til den anden tråd, hvor du har den opgave kørende, i stedet for at blande din opgave ind i en helt anden opgavetråd. Du har allerede fået svar i din anden tråd. Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=948527


Skriv et svar til: Hvad giver de her to stykker (Haster rimelig meget)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.