Matematik

(a + b)^2 – (a + b)(a – b) − 2b( a – b)

05. januar 2011 af BigNTasty (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Ey

Nogen der kan give et hint til (a + b)^2 – (a + b)(a – b) − 2b( a – b)?
 

Har prøvet lidt frem og tilbage men.... Pas :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af mathon

...hvad med at repetere dine kvadratsætninger?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2011 af mathon

...eller

                     (a + b)2 = (a + b)·(a + b)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Men her er det jo lidt simplere, da

(a + b)2 - (a + b)·(a - b) − 2b·(a - b) =

(a + b)·(a+b - (a-b)) - 2b·(a - b) =

(a + b)·(2b) - 2b·(a - b) =

2b·(a+b - (a-b)) =

2b·(2b) = (2b)2 = 4b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2011 af acj (Slettet)

Kan nogle hjælpe med at reducere udtrykket, der ser sådan ud:

(a - b)(a + b) + b(a + b) - a^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv nu selv. Brug en af kvadratsætningerne til at udregne det første produkt, gang ind i den anden parentes og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2011 af acj (Slettet)

Jeg har brugt denne kvadratsætning til første produkt

(a + b)( a - b) = a^2 + b^2

og ganget ind i sådan

b(a + b) = ab + b^2

Går det i den rigtige retning (har problemer med at komme frem til det endelige)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal bruge kvadratsætningerne korrekt. Der gælder (a + b)(a - b) = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2011 af acj (Slettet)

Kan det passe, at udtrykket ind til videre ser sådan ud

a^2 - b^2 + ab + b^2 - a^2

Hvordan skal det reduceres?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du burde kunne se, at a2 - a2 = 0, og at  -b2 + b2 = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2011 af acj (Slettet)

Selvfølgelig! Tak for det.


Skriv et svar til: (a + b)^2 – (a + b)(a – b) − 2b( a – b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.