Matematik

Ligninger: isoler x

29. august 2011 af vinderjeg (Slettet)

Hej opgaven lyder på at man skal isolere x, og kan slet ikke finde ud af det, så vil gerne have hjælp :D

1          2(a-b/x) = a-b


2            2(a-b/x) = a-b/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

Start med at gange parenteserne ud. Da det er en brøk du skal gange med, skal du kun gange ind i tælleren.
Efter du har gjort det så prøv at gange med x på begge sider af lighedstegnet.


Svar #3
29. august 2011 af vinderjeg (Slettet)

altså så det hedder:

1:        2a-2b/x         = a-b
           2a-2b/x*x      = (a-b)*x
           2a-2b             = ax-bx
        Så kan jeg ikke komme videre :(

2:      2a-2b/x       = a-b/x
         2a-2b/x*x   = (a-b/x)*x
         2a-2b+b     = ax-b+b
          2a-b/a      = ax/a
         2a-b/a       =  x  )ved ikke om den er rigtig?



         


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

1: Når du ganger med x på hver side, skal du gange hvert led på venstre side med x


Svar #5
30. august 2011 af vinderjeg (Slettet)

det giver jo ingen mening, for hvis man skal have flyttet x over på højre side, nytter det jo ikke at gange det ind på de andre led i venstre side.

x/x går jo ud med hinanden.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

I 1. står der

2(a - b/x) = a - b , dvs

2a - 2b/x = a - b . Ganger man nu med x på hver side, skal hvert led på hver side ganges med x:

2a·x - (2b/x)·x = a·x - b·x , dvs

2a·x - 2b = a·x - b·x , og samler man leddene med x på venstre side, fås

a·x + b·x = 2b , dvs

(a+b)·x = 2b , eller

x = 2b/(a+b)


Skriv et svar til: Ligninger: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.