Matematik

Hjælp med mat

29. august 2011 af Binnar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen

Jeg sidder og bikser med denne her slags ligning inden for matematik B:

Angiv forskriften for den linære funktion:

Jeg har oplyst at f(-1) = 2 og f(-5) = 6

Hvordan løser jeg den trin for trin?

Resultatet skal se sådan ud: f(x) = -x + 1
 

Jeg har et problem, jeg kan ikke finde ud af hvor jeg skal starte, altså skal jeg finde punkterne y1 og x1 og y2 og x2 eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den lineære forskrift har formen f(x) = ax + b . Bestem hældningskoefficienten ud fra de givne oplysninger, idet punkterne (-1 , f(-1)) og (-5 , f(-5)) ligger på linien.


Svar #2
29. august 2011 af Binnar (Slettet)

Jeg er hammer forvirret lige nu !


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#2

Du har de punkter, der er nødvendige, benyt derfor:

a = y2- y1 / x2 - x1

og som #1 nævner, har du punkterne (-1,2) og (-5,6).

Skæring med y-aksen, b, kan findes ved indsættelse.


Skriv et svar til: Hjælp med mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.