Matematik

Ligningssystem

29. august 2011 af 07xaca (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg angive den fuldstændige løsning for ligningssystemet:

x+ 2x+ 3x- 6x4 = 5

x1 + 2x2 - 3x3  = 17

Er der nogen, som kan hjælpe til med at finde løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug, for eksempel, x3 og x4 som parametre, og find x1 og x2 .


Svar #2
29. august 2011 af 07xaca (Slettet)

  1# Hvad mener du præcist? Kan du give et eksempel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er faktisk bedre at bruge x1 og x2 som parametre, og så finde x3 og x4 , eftersom x1 og x2 forekommer i kombinationen x1 + 2x2 i begge ligninger. Flyt leddene med x1 og x2 over på højre side, og løs ligningssystemet i x3 og x4 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2011 af SuneChr

# 1     Her må gælde:      x3 - x4  =  - 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2011 af SuneChr

Indsættes   x =  x3 + 2  i ligning (I)  i # 0 fås:

(I)     x1 + 2·x- 3·x3  =  17      og

(II)    x1 + 2·x2  - 3·x3   =  17


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2011 af SuneChr

      L  =   { (x1 ; x2 ; x3) |  x1 + 2·x2 - 3·x3  = 17 }


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2011 af SuneChr

Rettelse:   # 7 skal være: 

   L  =  { (x1 ; x2 ; x3 ; x4) |  x1 + 2·x2 + 3·x3 - 6·x4  = 5  ∧  x4 = x3 + 2 }


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.