Matematik

Bestem forskrift til f(x)

30. august 2011 af abuu (Slettet)

Grafen for en funktion f (x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne

p(2.0)

q(8.0)

r(0.4)

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af mathon

da 2 og 8 er rødder kan polynomiet faktoriseres:

                                          f(x) = y = a(x-2)(x-8)                      gennem (0,4)
hvoraf
                                                   4 = a(0-2)(0-8)                    hvoraf a beregnes

                                              

 


Svar #2
30. august 2011 af abuu (Slettet)

 men hvordan bestemmes en forskrift ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af mathon

                                                   4 = 16a

                                                   a = (4/16) = (1/4)

som indsat i    f(x) = y = a(x-2)(x-8)    giver

                                                   f(x) = (1/4)·(x-2)(x-8) = (1/4)·(x2 - 10x + 16)

                                                   f(x) = (1/4)·x2 - (5/2)x + 4


Svar #4
30. august 2011 af abuu (Slettet)

 så forskriften vil være: f(x) = (1/4)*x^2 - (5/2)x + 4 ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af mathon

                                                                     Ja


Svar #6
30. august 2011 af abuu (Slettet)

 ser ikke rigtigt ud... kan man ikke reducerer det yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Forskriften kan ikke reduceres yderligere. Den ser fin ud.

f(x) = 1/4x25/2x + 4


Skriv et svar til: Bestem forskrift til f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.