Matematik

hjælp !

31. august 2011 af Gliop (Slettet)

 Er der nogen, der kan hjælpe mig mig med denne opgave?

c) Bestem en parameterfremstilling for skæringslinjen mellem planerne alfa og beta.

alfa: 2x-y+z=5

beta: x+3y+z+2=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at give opgaven en mere beskrivende overskrift i stedet for det intetsigende "hjælp".

Liniens retningsvektor skal stå vinkelret på begge planers normalvektorer. Find koordinaterne til et punkt på skæringslinien ved at sætte, f.eks., z = 0 og bestem så x og y .


Svar #2
31. august 2011 af Gliop (Slettet)

 jeg er ikke helt med på opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem normalvektorer nα og nβ til de to planer. Vektoren r = nα × nβ vil da være en retningsvektor for skæringslinien.

Bestem nu koordinaterne til et punkt P0(x0 , y0, z0) på skæringslinien. Liniens parameterfremstilling er da

OP = OP0 + t·r , t ∈ R


Svar #4
31. august 2011 af Gliop (Slettet)

 Hvordan bestemmer man koordinaterne til et punkt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Koordinaterne (x,y,z) til punkter på planernes skæringslinie skal opfylde begge planers ligninger. Jeg har foreslået at finde det punkt på skæringslinien, hvor z = 0. Sætter man z = 0, reduceres de to planers lininger til

2x - y = 5

x + 3y + 2 = 0

Løs nu dette ligningessystem i x og y . Et punkt på skæringslinien er da P0(x , y , 0)


Svar #6
31. august 2011 af Gliop (Slettet)

Jeg er ikke med på den sidste del af opgaven.


Brugbart svar (2)

Svar #7
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den sidste del af opgaven? Hvad er det? Forstod du, hvordan man finder et punkt på skæringslinien? Det skal så kombineres med retningsvektoren for linien.


Skriv et svar til: hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.