Matematik

Tangent

31. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej,

Hvis man, fx har en ligningen f(x)=30*(1-0,4e^-0,5x)^3,0 og man skal finde dens f'(6) kan man så godt;

1. Først tegne grafen f(x)

2. Finde x=6

3. Tage tangenten til x=6

4. Finde denne tangents hældning og dermed har man værdien for f'(4)? 

Hvis ja må man godt gøre dette til en skriftlig eksamen i matematik A eller skal man bruge en CAS-værktøj? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af mathon

 

                     f(x) = 30·(1 - 0,4·e-0,5x)3 

                     f '(x) = 30·3·(1 - 0,4·e-0,5x)2 · (0 - 0,4·e-0,5x·(-0,5)) = 18e-0,5x(1 - 0,4·e-0,5x)2

                     f '(6) = 18·e-0,5·6(1 - 0,4·e-0,5·6)2 = 0,860829


Svar #2
31. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 *dermed har man værdien for f'(6).


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.