Matematik

brøker , hjælp..

01. september 2011 af tuttetut (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg skal udregne denne brøk     _160000__

                                                      5*100

det er vist lidt svært at tyde min opstilling, ved ik helt hvordan man laver den hersens streg på min PC :D

håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

      160000/5001600/5 = 300 100/5 = 320


Svar #2
01. september 2011 af tuttetut (Slettet)

1000 tak :D


Svar #3
02. september 2011 af tuttetut (Slettet)

kan jeg ik lige få forklaret lidt nærmere hvordan der bliver fundet frem til de tal ? :) jeg er ik så matematisk :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2011 af Lagarde (Slettet)

160000/5*100=160000/500=320

gang 5*100

divider 160000 med 500

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

           160000/500 = 1600/5 = 1500/5100/5 = 300 + 100/5 = 300 + 20 = 320

                      (nullerne går ud)     (fællesnævner 5)   (brøker omskrives til heltal)   (facit)


Svar #6
06. september 2011 af tuttetut (Slettet)

nu er jeg med :) mange tak

 


Svar #7
06. september 2011 af tuttetut (Slettet)

kan det så passe at 50*4/100  = 2 ??


Svar #8
06. september 2011 af tuttetut (Slettet)

og igen.. denne her er den osse rigtig..

 

3*2-5/2*4  = 1 divederet med 8 = 0,125  ??

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Ja, det er rigtigt.

#8

Ja, det er også korrekt.

(3·2 - 5)/(2·4) = (6 - 5)/8 = 1/8 = 0,125


Skriv et svar til: brøker , hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.