Matematik

Andengradsligning

01. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig med hvad der er galt med denne ligning? 

 |AB|=√((x_2-x_1 )^2+(y_2-y_1 )^2 )
|AB|=√((0-5)^2+(y-3)^2 )
=√(25+y^2+3^2-2·y·3)=7
=y^2+6x+25+9=7^2
?=7y?^2-34=49
=(-34)^2-4·5·49=176
y=(-(-34)±√176)/(2·5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du får andengradsligningen,

|AB| = √(5+ (y - 3)2) = 7

 72   = 5+ y2 + 32 - 6y

 72   = 34 + y2 - 6y

    0  = y2 - 6y - 15 ,

som har diskriminanten

d = (-6)2 - 4·1·(-15) = 96

og løsningerne

x = (6 ± √96) / 2


Svar #2
02. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Tusind tak!

Men hvordan kommer du fra 72   = 34 + y2 - 6y til 0  = y2 - 6y - 15 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du flytter alle leddene over på den ene side af lighedstegnet og reducerer, således at

y2 - 6y + 34 = 49  ⇔

y2 - 6y + 34 - 49 = 0  ⇔

y2 - 6y - 15 = 0


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.