Matematik

Problemregning

02. september 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der en opgave jeg ikk forstår, og jeg tro at jeg har lavet nogle opgaverne forkerte, siden resultatet ikk er rigtig. Sådan lyder den fulde opgave:

 

I et tidsskrift for biarvl er vist en prisliste over, hvad der skal anskaffes, hvis man vil begynde som arvler.

Prisliste UDEN MOMS:


1 bistade - 495 kr.

Matrialer til 1 bistade:

25 rammer pr. stk. 3 kr. 

1 dronningegitter - 30 kr.

8 dækbrædder pr. stk. 2 kr.

2 kg kunsttavler pr. kg. 25 kr.

1 magasin 50 kr.

Foder til 1 bisrade:

15 kg sukker til fodring pr. kg. 8 kr.

 

1 spørgsmål

Hvor meget koster 8 bistader?

 

Mit svar: 495*8 = 3690 kr.

 

2. Spørgsmål 

Beregn prisen for materialer og foder til et bistade?


Mit svar: Bistade - 495 kr

Plusser alle matrialerne sammen - 119 kr.

Foder - 8 kr.

495 + 110 + 8 = 613 kr.

 

3. spørgsmål

Hvor stor er den samlede pris uden moms for 8 bistader med materialer og foder?

 

mit svar: Bistade - 495*8 = 3690

Matrialer - 110*8= 880 kr

foder - 8'*8 = 64

Ialt - 4904 kr

 

Jeg kan ikke finde ud af at regne momsen ud:

 

momsen er 25%

4. spørgsmål

Hvor stort et beløb skal en biarvler i alt betale for de 8 bistader med materialer og foder?

OG


forretningen tilbyder en samlet pris på 8 000 kr.

5. spørgsmål

Hvor meget vil biarvleren få i rabat?

 

Håber i kan rette på mine fejl og hjælpe i de to sidste :))

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2011 af birgitd

Spørgsmål 2 du lægger bare tallene sammen men du skal læse teksten:

25 rammer pr. stk. 3 kr.

hver ramme koster 3 kr og du skal bruge 25 af dem, så dine materialeudgifter og foder udgifter bliver meget højere.

Men så ville jeg ikke tage bistadeprisen med i svaret til spørgsmål 2, da de kun spørg om materialer og foder.

spørgsmål 3 kan så udregnes som du gør men med de nye tal.

Spørgsmål 4:  eksempel 25 % moms af 1000 kr= 1000*25/100= 250 kr som så lægges til de 1000.


Svar #2
02. september 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Okay, tusinde tak #1 :-)))


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2011 af mette48 (Slettet)

spørgsmål 1 495*8 kr=  3960 kr

spørgsmål 2:

Matrialer til 1 bistade:

25 rammer pr. stk. 3 kr.                      3*25 kr

1 dronningegitter - 30 kr.                      30 kr

8 dækbrædder pr. stk. 2 kr.                8*2 kr

2 kg kunsttavler pr. kg. 25 kr.             2*25 kr

1 magasin 50 kr.                                   50 kr

ialt                                                          221 kr pr stk

15 kg sukker til fodring pr. kg. 8 kr.  = 15*8 kr

materialer og foder                        221+8*15 kr

8 bistader med materialer og foder koster (495+221+8*15 kr)*8 = beløb

regn selv beløbet ud og brud det i de næste spørgsmål

såørgsmål 4

momsen er                                      beløn*25/100 kr

hertil lægges beløb

 


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.