Matematik

Forstår ikke det her?

03. september 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
Her er et stykke 8,5/0.9, som giver 9,4? hvordan kan det give mere end det tal man deler med?
og hvordan regner jeg den her ud i hånden, det er vigtigt for mig at kunne, så jeg ikke er så afhængig af min lommeregner.

på forhånd tak :)


Svar #1
03. september 2011 af anonym000

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan skrive 0,9 som 9/10 . Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. Dividerer men derfor med et positivt tal mindre end 1, svarer det til at gange med et tal større end 1. Det burde være velkendt fra de små klasser.

8,5 / 0,9 = 8,5 / (9/10) = 8,5 · (10/9) = 85 / 9 = 9 + (4/9) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du deler med et tal mellem 0 og 1. Dermed bliver tallet større.


Svar #4
03. september 2011 af anonym000

#2 Det burde være velkendt, men den skole jeg gik på op til 6. klasse, der var lærerne pisse dårlige :)
Derfor kan jeg ligninger og sådan, men ikke lige det her :)

- - -

...............


Svar #5
03. september 2011 af anonym000

Jeg har lært, det nu, men forstår det ikke helt.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. september 2011 af rexden1

Den ligning du ikke helt forstår:

8,5 / 0.9 = 9,4 <=>

Kan også skrives som:

8,5 = 9,4 * 0.9 

Af sidste ligning kan du se at du er nødt til at gange 9,4 med noget mindre end 1 for at få 8,5. 

Det burde lette forståelsen

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2011 af mette48 (Slettet)

Så prøv at se på dette, penge kan løse mange problemer.

34:0,5

hvis du har 34 kr og skal finde ud af, hvor mange 50 ører det giver kan du godt løse opgaven.

34 kr : 0,50 kr =


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#5 lad mig se om jeg kan hjælpe dig. :)

Jeg prøver at gøre det så pædagogisk som muligt. :)

1 * 1,5 = 1,5

Lad os sige, at du har en kage halvanden gang. 

Siden at du har en kage halvanden gang, så har du kagen en gang og en halv, altså halvanden kage.

 

Dividere er det modsatte af at gange. (som du helt sikkert ved)

6 / 1,5

Forestil dig en skål, der kan være 6 L mælk i skålen. Du skal nu finde ud af, hvor mange mælkekartoner du skal fylde i før skålen er fyldt, hver mælkekarton indeholder 1,5 L mælk. 

Det er ret indlysende 4 mælkekartoner. 

6 / 0,5

Vi har nu samme skål, men vi bruger en anden slags mælkekartoner, de vejer 0,5 L pr. stk

Vi skal nu ret indlysende bruge 12 mælkekartoner.

Jeg håber du forstår det helt nu :) 

Ellers så spørg, vi svarer jo for at hjælpe dig. 

 


Svar #9
03. september 2011 af anonym000

Tak, for hjælpen folkens :)
Lidt mærkeligt at ikke forstå det og at kunne regne ligninger og sinus, cosinus osv. ud? xD

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #10
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Her er så et algebraisk bevis for division med en brøk (p/q)

Divisionen x / (p/q) er lig med y, hvis og kun hvis x = y · (p/q) .

gang nu den sidste ligning med q på begge sider : x · q = y · p ,

og divider med p på begge sider: x · q / p = y .

Heraf ses, at x / (p/q) = x · (q/p)


Svar #11
03. september 2011 af anonym000

#10
smart...

- - -

...............


Skriv et svar til: Forstår ikke det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.