Matematik

HJÆÆÆÆLP!

03. september 2011 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Heeeej! :)

Nogle der kan hjælpe mig med at argumanter om følgende linjer er en ligning eller ej?

1.      2x + 1 = 5

2.      2 ( x - 7 ) -4 x

3.      x + 2y = 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Isomorphician

Ligning: Skal have et lighedstegn


Svar #2
03. september 2011 af baaby (Slettet)

Dit svar hjælper mig desværre ikke med noget som helst :)

- beklager er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af Lagarde (Slettet)

2 er blet et udtryk.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2011 af SuneChr

1)  og  3)  er ligninger, også kaldet åbne udsagn.

2)  er et udtryk, der kan reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2011 af OmarHH (Slettet)

Nok går jeg kun i 8. klasse og er 13 år gammel, så jeg ved nok ikke så meget som I gør, men jeg kan bidrage med at jeg tror at nr. 1 er en såkaldt X-ligning, da den både indeholder X og tal. 


Svar #6
03. september 2011 af baaby (Slettet)

Undskyld, kan i ikke give mig hjælpende svar? fordi bliver mere forvirret af jeres svar, altså hviklet 2 er blet et udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Baby

I en ligning skal der være et lighedstegn,som 1 citerede.

Lighedstegn =

2.Er blot et udtryk,der er intet lighedstegn.


Svar #8
03. september 2011 af baaby (Slettet)

er du sikker på det omarhh?

skal nemlig bruge dette til min ´rapport.

men tak for hjælpen :)


Svar #9
03. september 2011 af baaby (Slettet)

dsv. 1og 3 er ligninger da der er ubekendte, såkaldte "x"

og 2.Er blot et udtryk, for der er intet lighedstegn.

- er det rigtigt?:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

En ligning indeholder altid et lighedstegn (=) .


Svar #11
03. september 2011 af baaby (Slettet)

dvs. SECC svar er rigtigt:

1)  og  3)  er ligninger, også kaldet åbne udsagn.

2)  er et udtryk, der kan reduceres.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

Ja, du kan altid stole på SECC .


Svar #13
03. september 2011 af baaby (Slettet)

Super tak for det! :)

- men har lige et spørgsmål.

- Hvad betyder det  at finde en løsning til en ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #14
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#13

Det, at finde en løsning til en ligning, vil sige, at du finde en værdi for den ubekendte størrelse, som gør at denne værdi kan opfylde ligningen. F.eks. kan vi finde løsningen til ligningen

2x + 3 = 15

For at finde løsningen til ovenstående ligning gør vi brug af en række matematiske regneregler, således at

2x + 3 = 15  ⇔

2x = 12  ⇔

x = 6

Vi har altså fundet, at løsningen til ligningen er x = 6. Vi kan nu vise at løsningen opfylder ligningen ved at indsætte vores værdi af x i ligningen foroven, således at

2·6 + 3 = 12 + 3 = 15


Svar #15
03. september 2011 af baaby (Slettet)

Jamen hvilke regler gælder der når man skal finde en løsning. Kan du evt. give mig et eksempel hvor du anvender reglerne?

og tusind tak for du forklaret  " #13 "  så godt!


Brugbart svar (1)

Svar #16
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#15

Regnereglerne afhænger meget af ligningens sværhedsgrad. Du kan møde ligninger bestående af led, faktorer, divisorer, kvadratrødder, eksponenter etc.. Men i bund og grund handler det om at du gennem regnearternes hieraki flytter alle disse led, faktorer og divisorer over på den ene side af lighedstegnet, så du til sidst har din ubekendte størrelse isoleret, præcis som i #14, hvor vi isolerede det ubekendte symbol x.   


Brugbart svar (1)

Svar #17
03. september 2011 af SuneChr

En ligning er som en skålvægt med to skåle:  På den ene skål ligger venstresiden af ligningen og på den anden skål, højresiden. Det gælder så om at få skålvægten i balance, og det sker kun, når ligningen passer.


Svar #18
06. september 2011 af baaby (Slettet)

Hvordan løser man den konkrete ligning først og typen efter? altså fatter det overhovedet ikke. .
 

Konkrete ligning   -        Ligningstype

3x +  5 = 13                 A*X*+b=c
2x/7 =5                       A*x/b=c
7/x=5                           a/x=b
 


Svar #19
06. september 2011 af baaby (Slettet)

har fundet ud af det, så i behøves ikek at hjælpe :)

 


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.