Matematik

Reducering

04. september 2011 af Elektro (Slettet)

Hej kan i hjælpe med at reducere dette regnestykke : b2 + 1 + 2b / b + 1

/ = brøkstreg.

Et andet stykke jeg er lid ti tvivl om er: 4tu - 6tuw / 2tus + 2tuw. jeg får det til 2-3/s men er ikke sikker

 

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Brug en kvadratsætning i tælleren. 

Det ville gøre det nemmere at hjælpe hvis du satte nogle parenteser, for det du skriver, tror jeg ikke, er det du mener.

Hvordan kommer du af med w i den anden? Så vidt jeg kan se er det kun 2tu der går ud.


Svar #2
04. september 2011 af Elektro (Slettet)

Vil det sige, at (b+1)2 / b+1 er det endelige resultat?

jeg tænkte man kunne gå helt ned til b2+b

ved at 1 i nævneer går ud med 1 i tællerne og b i nævnerne går ud med 2b i tælleren, så det bliver ovenstående, men ved ikek om det er rigtigt.


Svar #3
04. september 2011 af Elektro (Slettet)

jeg sætter 2tu uden for parentes i tæller og nævner, og de går ud med hinanden så der bliver 2-3w / s+w tilbage. kan de 2 w'er så ikek også ophæve hinanden?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2011 af PoKulaKi (Slettet)

I den første kan du forkorte med (b+1), så det bliver til b+1.

I den anden kan du ikke gøre mere ved (2-3w) / (s+w). w skulle optræde i alle led i nævneren for at du skulle kunne gøre noget ved den. Bemærk forresten parenteserne, for det du skriver betyder 2 - (3w / s) + w, hvilket jo er noget helt andet.


Svar #5
04. september 2011 af Elektro (Slettet)

Først vil jeg sige, at jeg sætter stor pris på din hjælp, tak for det.

Det er fordi jeg bruger / som brøkstreg, men jeg er enig, hvis jeg havde skrevet det således : 2 - 3w : s + w, skulle jeg bruge parentes, men da ikke når det er navnet på henholdvis tæller og nævner i en brøk.

Så vidt jeg har forstået er dette resultatet

(b2 + 1 + 2b) / (b + 1) = (b+1)2 / (b + 1) = b + 1 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Jeg forstod også godt hvad du mente med /. Normalt sætter man bare parenteser, så det er sådan dem der hjælper herinde har nemmest ved at læse det du skriver, så du øger sandsynligheden for at nogen gider hjælpe dig herinde ved at sætte parenteser. 

ja, du har løst opgaven helt rigtigt.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.