Matematik

Bestem ligning for linje

04. september 2011 af helphelphelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Har to mindre problemer som jeg håber nogen kan hjælpe med..

1. En linje går igennem (0,3) og har stigningstallet 3. Bestem en ligning for linjen.

2. En linje går igennem punkterne (2,4) og (7,7). Bestem linjens ligning.

 

.  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af mathon


1)
              
y - yo = a(x - xo)   

               y - 3 = 3(x - 0)

2)
               y = ax + b

               7 = a·7 + b
               4 = a·2 + b               subtraher ligningerne og beregn a

 

            


Svar #2
04. september 2011 af helphelphelp (Slettet)

Mange tak :)

 


Svar #3
04. september 2011 af helphelphelp (Slettet)

Tænkte på om der er en, der har en nem måde at finde/beregne a på?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af mathon

               7 = a·7 + b
               4 = a·2 + b               subtraher ligningerne og beregn a

               3 = 5a

               a = (3/5)

og
               4 = (3/5)·2 + b

               b = 4 - (6/5) = (20-6)/5 = (14/5)

               y = (3/5)x + (14/5)

 


Skriv et svar til: Bestem ligning for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.