Fysik

Afstandskvadratloven

04. september 2011 af Lynd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har lavet et forsøg med en lyskilde med tilhørende værdier af afstand og intensitet. Nu har jeg omskrevet afstandskvadratloven I=P/(4 ·π ·r^2 ) til r= √(p/(4·π)) · 1/√I +0 og jeg har lavet en punktserie med y-værdierne som afstanden (r) og x-værdierne 1/√I og derefter tilpasset med en ret linie. Punkterne ligger tilnærmelsesvist på en ret linje og kan derfor sammenlignes med y = a * x + b - dvs i dette tilfælde r= √(p/(4·π)) · 1/√I +0  hvor  √(p/(4·π)) = a og 0 = b.

Mit spørgsmål er:

Hvad fortæller sammenhængen r= √(p/(4·π)) · 1/√I +0 om afstandskvadratloven? Er afstandskvadratloven eftervist? Hvordan kan det ses?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2011 af peter lind

ja den er eftervist. Du finder at r er omvendt proportional med kvrod(l) hvilken svarer til kvadratloven, som du selv viser.

mere direkte kunne du også plotte p som funktion af r-2, hvorved du får resultatet mere direkte uden mellemled. Du kan også lave regressionsanalyse på opgaven


Svar #2
04. september 2011 af Lynd (Slettet)

Mange tak for svaret. :) 


Skriv et svar til: Afstandskvadratloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.