Matematik

hjælp til reducering

04. september 2011 af patrickjepsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen

 

Jeg har fået et par reducerings opgaver som skal løses. Problemet er at jeg fatter brik af reduktion så snart det bliver mere teknisk.

jeg har 3 eksempler her:
 

3*2+(-4)*(+5)-(+2)*(-3)+(-6)*(-3)

Hvordan ville i regne den ud? og hvordan hænger det med fed skrift sammen? Jeg vil efter mine egenskaber få:
3*2-20 osv. 
Da jeg ganger -4*+5 og da det er en positiv parantes lader jeg fortegnene stå.

 

 

(a-b)*(a+3b)

hvordan er det lige man ganger ind i sådanne paranteser?

 

 

a-(a2-(a2-(1-a)*(2-a)+2))

Den der kan jeg simpelthen ikke finde overblik i, er der nogen der kan forklare hvordan den hænger sammen?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Dine overvejelser i taleksemplet er korrekt.

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.

(a-b) · (a + 3b) = a·a + a·(3b) - b·a - b·(3b) = a2 + 3ab - ab - 3b2 = a2 + 2ab - 3b2


Skriv et svar til: hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.