Matematik

Regne tid

04. september 2011 af JustMyName (Slettet)

Når man regner tiden, kan man så ikke sige følgende...

Fx. Afgang 08:48

Ankomst 12:19

 

Afgang 09:41

Ankomst 12:50

Og derved finde ud af, hvilken af de to rejser tager kortest tid, kan man så ikke sige

12,19 - 8,48 = 3,71

12,5 - 9,41 = 3,09

- Så er den første kortest. Kan man ikke regne det ud på den måde? Jeg spørger fordi jeg alver FSA matematisk problemløsning, og det ville være en dum fejl, hvis man ikk kunne gøre således...

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan ikke omregne timer og minutter til timer i decimaltal på den måde. Husk, at 1 time = 60 min, ikke 100 min. Man trækker minutter fra minutter og låner i menten fra timerne.

For eksempel:

12:19 - 08:48 = 11:79 - 08:48 = (11-08):(79-48) = 3:31


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2011 af mette48 (Slettet)

Du kan ikke skrive tiderne om til kommatal, da der kun er 60 min på en timeMatematik

Del i stedet perioden op

8:48 til 12:48 - 12:19 til 12:48 er 4 timer - 29 min =3 timer 31 min

 


Skriv et svar til: Regne tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.