Matematik

Hvor højt flyver kragen?

05. september 2011 af Duckly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

 

Jeg sidder her og fumler med en matematik opgave, jeg er nået til sidste opgave. Og den her forstår jeg bare ikke.

 

Opgaven lyder således:

En Krage sidder 8 m oppe i et træ, da den får øje på noget spiseligt på jorden. Kragen flyver ned til det, og dens flugt gennem luften danner en vinkel på 20 grader. med vandret. Jf. Figuren. Hvor langt fløj kragen??

 

 

Er der en der kan forklarer mig, hvordan jeg skal gøre? ;o)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Brug, at

sin(v) = htræ / lkrage ,

eftersom træets højde danner den ene katete og kragens flyvetur danner hypotenusen i den retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af AskTheAfghan

*Slettet*


Svar #3
05. september 2011 af Duckly (Slettet)

Så det vil sige at jeg, skal skrive:

 

Sin(20) = 8/l krage?
 

Men hvor kommer den længde fra??

Altså hvordan finder jeg den? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler lkrage i ligningen i #1. Det er jo den længde, der spørges om.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du finder, at længden af kragens flyvetur er

lkrage = 8m / sin(20º)


Svar #6
05. september 2011 af Duckly (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hvor højt flyver kragen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.