Matematik

plangeometri

06. september 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel er givet ved ligningen:

x^2+4x+y^2-6y-23=0

a. Bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen:

3x-4y-4=0

Opgave a har jeg lavet ved hjælp af afstandsformlen og får 4,4

b.Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er paralelle med linjen l.

Bestem en ligning for hver af disse to ligninger.

Dette har jeg regnet mig frem til ved at anvende afstandsfomlen igen og solve for afstand lig 6 og får b til henholdsvis 12 og -3 i tangentens ligning.

I følge min lære kan denne opgave også udregnes på en anden måde hvor man udnytter at linjen l er ortogonal på henholdsvis t1 og t2. Jeg har regnet mig frem til at de to tangenter derved får en hældning på -4/3 men herefter er jeg lidt lost?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Danielriis (Slettet)

Er ikke helt sikker på dit problem, men hvis det er fordi du mangler b ledet i den lineære tangets funktionsforskrift så er det jo blot at isolere b i y = ax+b og indsætte de kendte værdier.

 

 


Skriv et svar til: plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.