Matematik

Mat hjælp

29. maj 2005 af Ida1234 (Slettet)
Er igang med et bevis og kan ikke forstå hvordan følgende kan være det samme:

((f(x+h)/g(x+h))-(f(x)/g(x))/h =

(f(x+h)g(x)-f(x)g(x+h))/(h*g(x+h)*g(x))

Altså jeg tror godt jeg forstå tælleren i det andet udtryk for der ganger man bare de to brøker på tværs ik? Men hvordan er alt det der ekstra kommet ned i nævneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2005 af frodo (Slettet)

du skal blot forlænge den første brøk med g(x), og den næste med g(x+h)
da fås den ønskede tæller

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2005 af frodo (Slettet)

hovsa.. det var nævneren du ikke forstod ;D

Men den får du også ved det skridt

Svar #3
29. maj 2005 af Ida1234 (Slettet)

Derudover har jeg et spørgsmål til et andet bevis jeg ikke forstår.. Beviset for den geometriske fortolkning af determinant..

Skal måske lige nævnes at jeg har en rød bog fra systemtime (2.g a-niveau)

For det første står der at der gælder efter definitionen på en vinkel mellem vektorer at:

det(a,b)= â*b = |â|*|b|*cosw hvor w er vinklen mellem â og b.. Det forstår jeg ikke rigtig hvordan man kommer frem til..

For det andet: Jeg ved at vinklen w = 270 grader - v

Men fortår ikke hvordan dette kan omskrives til cosw=-sinv

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2005 af frodo (Slettet)

du har en formel for vinkel mellem vektorer.

a*b=|a|*|b|*cosv. den må du bevise på et andet tidspunkt.

tag et kig på enhedscirklen, og integn de to vinkler, og kig på de to trekanter du får dannet. Indse at de er ens. Det er lidt svært at forklare. Prøver at tegne en tegning ;D

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2005 af frodo (Slettet)



Indse at de to fede trekanter er ens, og at de to ekstra fede streger i trekanterne (de små kateter) også er ens, hvorfor der gælder ovenstående, da sinv er positiv, mens cosw er negativ

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2005 af frodo (Slettet)

og her er linket.. UPS..

http://www.upitfree.dk/upload/files/studi.bmp

Svar #7
29. maj 2005 af Ida1234 (Slettet)

Mange tak..

Skriv et svar til: Mat hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.