Matematik

differenskvotienter

07. september 2011 af f3n3r (Slettet)

f(x) = 3x^2 + 1 ..
nogen der lige kan hjælpe mig med den .. jeg gaar i staa ved . 3x^2+3h^2 + ... her er jeg i tvivl om det skal være. 5xh..
hjælp tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

f(x+h) = 3·(x+h)2 + 1 = 3·(x2 + 2xh + h2) + 1 = 3x2 + 6xh + 3h2 + 1


Svar #2
07. september 2011 af f3n3r (Slettet)

jeg forstår ikke din regne måde, det kunne være bedst hvis du vidste mig alle detaljerne på hvordan du gjorde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg benytter kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 til at udregne (x+h)2 . Alle detaljerne er da givet.

Jeg har ikke udregnet differenskvotienten, kun f(x+h), eftersom du havde problemet der.


Svar #4
07. september 2011 af f3n3r (Slettet)

dvs. at det ikke bliver til 5xh,, hvordan får du så det til at blive 6xh.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ganger ind i parentesen med 3:

3·2xh = 6xh


Svar #6
07. september 2011 af f3n3r (Slettet)

tak.


Skriv et svar til: differenskvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.