Matematik

Forskrift eller formel?

08. september 2011 af mariegrøn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg bruger: a (x-r1) (x-r2) i min matematik aflevering, men jeg er i tvivl om der er en forskrift, en formel eller noget helt tredje?? Jeg gætter på formel!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er et udtryk. Det er også forskriften for et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 .


Svar #2
08. september 2011 af mariegrøn (Slettet)

Og det er et udtryk fordi der ikke er noget = ?
Ja det ved jeg godt, vores opgave går ud på, at vi har en parabel, vi skal finde forskriften til :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som jeg skrev i #1 er det netop forskriften for et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel.


Svar #4
08. september 2011 af mariegrøn (Slettet)

Jeg prøver igen: Og det er et udtryk fordi der ikke er noget = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af SuneChr

# 0  Det rigtige at skrive er, at        f(x)  =  a·( x- r1)·(x - r2)

  så er det den forskrift,  # 1 skriver.


Svar #6
08. september 2011 af mariegrøn (Slettet)

HVorfor kaldte du det så et udtryk før?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2011 af AskTheAfghan

#6 - Det er både et udtryk og en formel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2011 af SuneChr

Et udtryk kræver ingen lighedstegn.

Et udsagn, en forskrift, en ligning, en relation, en identitet,  kræver enten lighedstegn eller andet sammenbindende tegn imellem de to størrelser.


Svar #9
08. september 2011 af mariegrøn (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Forskrift eller formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.