Matematik

Hjælp :-(

08. september 2011 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau
I en lastbil, viste bezinmåleren 1/8 fuld. Der bliver så fyldt 45 l bezin på tanken, og derefter vise benzinmåleren 3/4 fuld. Hvor meget rummer tanken?? Hvordan regner jeg det ud?? Je ved i hvert fald, at jeg har 2 brøker og et tal, som jeg kan bruge til udregnng, men jeg ved ikke, hcad jeg skal gøre med dem?

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

De 45 L svarer til forskellen mellem brøkerne (3/4) og (1/8) . Bestem nu, hvor meget det hele svarer til i Liter.


Svar #2
09. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Det forstod jeg altså ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forskellen mellem brøkerne (3/4) og (1/8) er den brøkdel af hele tanken, som de 45 L udgør. Dvs de 45 L udgør altså (5/8) af hele tanken. Beregn nu, hvor meget hele tanken kan rumme.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2011 af AskTheAfghan

I en lastbil viser benzinmåleren 1/8 fuld.

Fylder man 45 L i tanken, så viser benzinmåleren 3/4 fuld ( el. 6/8 fuld). Så, ved du, at 45 L = 6/8 fuld.

Hvor mange liter skal man have for at have/få benzinmåleren til at vise 100% fuld?


Svar #5
09. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

15 L??

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt. De 45 L svarer ikke til 6/8 fuld . De svarer til forskellem mellem (6/8) og (1/8), altså (5/8) fuld.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. (5/8) svarer til 45 L . Hvor meget svarer så 1/8 til? Og dernæst (8/8) ? Hele tankens rumfang svarer til (8/8) .


Svar #8
09. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Hvor meget rummer tanken så?? Er helt forvirret..

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2011 af AskTheAfghan

#6

Du har ret ...  LTotal    =    LTilført  +    LOprindelig      ⇔

                      LTotal    =     45 L   +     LOprindelig     ⇔

                  6/8 fuld    =       x       +     1/8 fuld        ⇔    x = 6/8 fuld - 1/8 fuld     ⇒ 5/8 fuld   (dvs. 45 L = 5/8 fuld)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Genlæs #7.

(5/8) svarer til 45 L

(1/8) svarer til 45/5 L = 9 L

(8/8) svarer til ....


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2011 af AskTheAfghan

#8

Løs x = 8/8, når 45 L = 5/8 ... hvor x er angivet i liter.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er nok svært at se ligningen i det, hvis almindelig brøkregning volder problemer.


Svar #13
09. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

60L??

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal ikke gætte, men regne det ud. 8 ottendedele er 8 gange så meget som een ottendedel. Og een ottendedel svarer til en femtedel af de 45 L, altså til 9 L .


Svar #15
09. september 2011 af MariaDahl (Slettet)

Skal jeg så gange 45L med 3??

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvis (1/8) svarer til 9 L, hvor meget svarer så (8/8) til ? Igen: (8/8) af noget er 8 gange så meget som (1/8) af dette noget.


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. september 2011 af AskTheAfghan

#15

5/8 fuld = 45 L

1/8 fuld = 9 L

8/8 fuld = ?      <----- Find ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Er det 8*9 = 72 L?


Skriv et svar til: Hjælp :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.