Matematik

Substitutionsmetoden

08. september 2011 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har 2 ligninger med 2 ubekendte.

a * 100 + b * 10 + 0 = 4

og

a * 400 + b * 20 + 0 = 0

Jeg skal kunne bevise en funktion, ved at komme frem til resultatet af disse to. Hvordan gør jeg med substitutionsmetoden? Jeg får hele tiden forkerte resultater? Isolerer jeg måske forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Du skal isolere enten a eller b i den ene ligning og indsætter udtrykket for dette i den anden ligning

I ligning 1 er

a = (4-10b)/100

Dette subtitueres i ligning 2

((4-10b)/100) * 400 + 20b = 0

Løs selv ligningen mht. b


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2011 af peter lind

Det kan vi her inde ikke svare på med mindre, du fortæller, hvad du har gjort.


Svar #3
08. september 2011 af AnnaBanp (Slettet)

Jamen jeg har prøvet at gøre som følgende på den første og den anden:

a * 100 + b * 10 + 0 = 4 -------------> a = (4)/(100+b*10+0) =

og

a * 400 + b * 20 + 0 = 0 -----------> b = (0)/(a*400*20+0) =

Jeg prøver derefter at indsætte resultaterne af a på b og omvendt, men det er igen forkerte resultater?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du isolerer ikke korrekt.

100a + 10 b = 4 , hvoraf

a = (4 - 10b)/100 ,

der indsættes i den anden ligning

4·(4 - 10b) + 20b = 0

Løs nu ligningen i b.


Svar #5
08. september 2011 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg skal have fundet et resultat for a, eftersom jeg flere gange nu, har prøvet både på lommeregner og i hånden, kan jstadig ikke komme frem til det.. nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Start med at løse ligningen i b i #4 : 20b = 16, b = 16/20 = 4/5 . Dermed fås a = (4 - 8)/100 = -4/100 = -1/25


Skriv et svar til: Substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.