Matematik

differentieringsopgaver

09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

b) Bestem ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P, når

f(x) =   og  P(2, f(2))

er der nogen der kan hjælpe mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 2. Det kræver kendskab til forskriften for funktionen f(x) at beregne f(2) og f'(2) .


Svar #2
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

funktionene er 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så beregn f'(x) , og beregn dernæst f(2) og f'(2) .


Svar #4
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

er det rigtigt at tangenten er

1/4x +1,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har blot skrevet et udtryk. Hvis du mener, at tangentens ligning er y = (1/4)x + 1,5 , er det ikke korrekt.


Svar #6
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

F(2) = 1/2

f' '(2) = 1/4

er det rigtigt.

hvis ja, hvad er det næste skridt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har ikke beregnet f'(2) korrekt. Beregn først f'(x) og indsæt så x = 2 i forskriften for f'(x) .

Man indsætter dernæst x0 = 2, f'(2) og f(2) i tangentens ligning i #1.


Svar #8
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

når man skal beregne f'(x) skal man så ikke sige 1/x2.

og når du siger forskriften for f '(x) hvilken forskrift ???????


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den afledede af (1/x) er -(1/x2) . Forskriften for f'(x) er f'(x) = -1/x2 . Man indsætter så x = 2 i forskriften for f'(x) for at beregne f'(2) .

For at beregne en funktionsværdi skal man kende funktionens forskrift.


Svar #10
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

altså er f' (x) -1/4


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, f'(x) = -1/x2 .


Svar #12
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

og det er så tangentligningen i punktet 2,2 ik.?


Svar #13
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

# 10

undskyld jeg menet f' '(2) =-1/4


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er helt misforstået. Tangentligningen i punktet (2 , f(2)) fremkommer af tangentligningen i #1 ved at indsætte værdierne for x0, f(x0), og f'(x0) . Her er x0 = 2. Beregn nu f'(2) .


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt, f'(2) = -1/4 . Der skal ikke være to '' .


Svar #16
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

er tangentligningen så 2,5*0,25x

jeg brugte denne formel

y=f ' (xo)*(x-x0)*f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt. Benyt formlen for tangentens ligning i #1:

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 2, f(x0) = 1/2, og f'(x0) = -1/4 .


Svar #18
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

-1/4*(x-2)+1/2 = 1-0,25x

er det korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det er det korrekte udtryk. Skriv nu tangentens ligning helt ud .


Svar #20
09. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

f(x)=1-0,25


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.