Matematik

eksponentel udv.

09. september 2011 af kidmartion (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_MAT_A.ashx
Fra opgave 10:

er dette rigtigt? 

N(t)=b*at

a) forskriften = 0,89*1,02222^x
 

b) bestem antallet til tidspunktet t=5, og fordoblingstiden.

skal jeg så sige t5=log(5)/log(a)

fordoblingstiden: t2=log(2)/log(a) 

.er det sådan jeg skal løse det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af Walras

a) Damn! Jeg havde fået byttet om på listerne på min lommeregner. Du må selv have byttet om på tallene. Se #2.

b) Der er to opgaver her:

Indsæt t=5 og udregn N(5).  

Du har selv vist formlen for fordoblingstiden. Du kan se på din forskrift, hvad a er, så den kan du blot indsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man har

N(t) = b·at og det er oplyst, at N(10) = 110, og N(30) = 160 , så

160/110 = a30-10 = a20 ,

hvoraf a = (160/110)1/20 = 1,01891 , og man finder så

b = 110/a10 = 91,21

Med den rigtige forskrift udregner man så N(5) .

Fordoblingstiden T2 findes af aT2 = 2 , så T2 = log(2)/log(a) .


Svar #3
09. september 2011 af kidmartion (Slettet)

mange tak. Har jeg udregnet forskriften korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2011 af Walras

Nej. I #0 har du byttet om på, hvad der er t-værdier og N(t)-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du sammenligner med mine udregninger i #2, vil du i det mindste konkludere, at vi ikke er enige. Du kan jo let prøve efter, om din forskrift reproducerer de to givne data i oplysningerne.


Svar #6
09. september 2011 af kidmartion (Slettet)

a=(160-110)rod(30/10)
a= 1,02222

b=y1/a^x1

b=10/1,02222^110 
b=0,89


Svar #7
09. september 2011 af kidmartion (Slettet)

a=(x2-x1)rod(y2/y1) ??


Svar #8
09. september 2011 af kidmartion (Slettet)

jeg har forstået det nu.


Svar #9
09. september 2011 af kidmartion (Slettet)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_MAT_A.ashx
Har prøvet at lave opgave 7 i ovenstående eksamenssæt.

er det korrekt ind til videre?

Potensfunktion
y=b*xâ
 

a=log(y2/y1)/log(x2/x1)

a) bestem a og b:

1:  Log(2,19/1,29)/log(60/50) = 2,90

2: Log(3,47/2,19)/log(70/60)=2,99

3:Log(5,11/3,47)/log(80/70) =2,90

4: Log(7,45/5,11)/log(90/80)=3,20

og så skal jeg bare udregne b? det er b=y1/x1a
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2011 af Walras

#9 Den skal du bruge din lommeregner eller eventuelt Excel til at estimere. Du klarer den ikke (præcist nok) i hånden med dine redskaber fra gymnasiet.


Svar #11
09. september 2011 af kidmartion (Slettet)

tak. det er inde under stat list på ti-89 ikke?
kan du forklare mig hvilke formler jeg skal bruge i opg. b og c? 

er det også noget man skal bruge lommeregneren til eller kan man udregne det ved håndkraft?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal foretage regression med en potensmodel på tallene i tabellen. Benyt lommeregneren eller Excel.


Svar #13
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

#2 ,hvor skal jeg indsætte t=5 ?


Svar #14
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

y=91,21*1,01891^5 


Svar #15
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

opgave 7) 
Kan nedenstående passe.. ? har vedhæftet et excel dokument.

y=0,1966x-9,5984
b) y=0,1966*87-9,5984
7,508

Vedhæftet fil:opg. 7.xlsx

Svar #16
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

her er filen.

Vedhæftet fil:ny.xls

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15, #16

Du har lavet regression med en lineær model. Ifølge opgaven, den med laksens længde og vægt, skal du lave regression med en potensfunktion.


Svar #18
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

ved du hvordan man laver den med en potensfunktion i excel? 
 


Svar #19
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

potens 

Vedhæftet fil:potens.xlsx

Svar #20
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

kan dette passe?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.