Matematik

Probs i stk...

27. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har nogle stykker jeg ikke kan finde ud af.. Hvis I kunne hjælpe mig med løsningsforslag el lign. så vil jeg sige mange tak!!...

Benyt kvadratsætninger til disse:
1)
a^2 + 6a + 9
2)
(2a)^2 - (3b)^2

Gang paranteserne ud:
1)
(3x - 5b)^2
2)
(x-½)(x+½)

på forhånd tak!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2003 af darkseer (Slettet)

1) (a+3)^2 , da (a+3)(a+3)=a^2+6a+9


hehe.. d er lige kun den jeg kan overskue at lave. har ik mine matematik bøger mere. damn hvor kan man glemme meget matematik på en sommer.


Svar #2
27. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej!
Jeg tror måske at jeg kan hjælpe dig lidt i de to sidste opgaver:

1)
(3x - 5b)^2 =
9x^2 - 25b^2


2)
(x-½)(x+½) =
x^2 - 0.25

Svar #3
27. august 2003 af SP anonym (Slettet)

tak..

LB>> kan du ikke komme med udregninger til bare nr 1 ?

Svar #4
27. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Det kommer lidt an på hvad det er for en nr. 1 du mener...? Hvis det er den hvor jeg har skrevet facit til, så er der faktisk ikke nogen udregning for du sætter bare begge tal inde i parantesen i anden...

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2003 af Vegeta (Slettet)

Det man gør hvis det er parantes i anden, som darkseer også gør er:
(3x - 5b)^2 =
(3x-5b)(3x-5b) så skal du gange paranteserne ud.

9x^2-15bx-15bx+25b^2 <=>
9x^2+25b^2-30bx


Svar #6
28. august 2003 af SP anonym (Slettet)

kan I så hjælpe med at opløse + forkorte denne:

4x^2 + 6x + 9 / x^2 + 3x

tak

Skriv et svar til: Probs i stk...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.