Matematik

potensfunktion

10. september 2011 af kidmartion (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_MAT_A.ashx

Opgave 7 fra ovenstående link.

y=ax^b

regression på lommeregneren.
a= 0,00001
b=3,01581
r2=0,999697
r=0,999849

a= 10^-6

Ligningen :
v=3,016*L10-6

b)


vægten: v=3,016*87^10-6 = 2,62*10^-4
dvs. den vejer 0,00262 kg ???


Svar #1
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

længden med en bestemt vægt:
v=3,016*L10^-6

<=> 

L10^-6  = v/3,016

L= 10^-6 rod af v/3,016

?
 


Svar #2
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

har solvet på lommeregneren:

solve(2,56=3,0158*x^0,00001,x)

x= 0 


?????


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

a) Vi foretager en potensregression ud fra datamaterialet og heraf fås funktionsforskriften

                               V(L) = 10-6·L3,0158

b) Bestem nu V(87) og løs derefter ligningen V(L) = 2,56 .

c) Den procentvise stigning af laksens vægt, når længden øges med 25%, bestemmes ved

                               (1,253,0158 - 1)·100%


Svar #4
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

tak.

v(87) = 0,707

det kan ikke passe ifølge datamaterialet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du regner forkert. Du finder i stedet

V(87) = 10-6·873,0158 = 7,07 kg ,

som passer fint med datamaterialet.


Svar #6
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

tak. 


Svar #7
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

#4 10-6·873,0158 = 0,706646 

 


Svar #8
10. september 2011 af kidmartion (Slettet)

længden:3,0158 rod af 2,56/10^-6 = 133,318 

det kan ikke helt passe..


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Du glemmer, at funktionen er

V(L) = 10·10-6·L3,0158 , og dermed

V(87) = 10·10-6·873,0158 = 7,07 kg

Prøv selv at regne efter.

#8

Vi løser nu V(L) = 2,56 således:

V(L) = 10·10-6·L3,0158 = 2,56   ⇔

L = (2,56 / 10·10-6)1/3,0158 = 62,13 cm .

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg finder regressionsmodellen

V = 9,542·10-6 · L3,0158 , så

V(87cm) = 6,74kg ,

og L(2,56kg) = 63,10cm

c) Den procentvise ændring i V, når L forøges med 25% er

(ΔV) / V = 1,25a - 1 = 96,0%


Svar #11
11. september 2011 af kidmartion (Slettet)

jeg kan ikke se hvor du får tallett 9,542 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

Andersen11 finder en mere præcis værdi for b-værdien i potensfunktionen y = b·xa , formentlig fordi Andersen11 har benytter potensregression gennem Excel e.l.. På lommeregneren vil du få

V(L) = 10-5·L3,0158 ,

fordi lommeregneren selv foretager afrundingen. Du må selv vurdere hvilken regressionsmodel, du vil benytte, det vigtigste er bare, at du har styr på den korrekte fremgangsmetode i forbindelse med besvarelsen af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

I Excel får man også b = 10-5 og a = 3,0158 , hvis man ikke ændrer formatet for koefficienterne. Mon ikke lommeregneren også har en mulighed for at ændre formatet for regressionskoefficienterne?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#13

Jo, det bør kunne løses. Lommeregnerens lille afrunding har trods alt en forholdsvis stor betydning for løsningerne i b). Jeg er dog ikke helt så fortrolig med lommeregneren til at jeg kan komme med et bud på, hvordan man ændrer formatet. 


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.