Matematik

Parabler.

11. september 2011 af Fibirger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej Guys! :)
Hva betydning har b for en parabels udseende. 
På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af stockmal (Slettet)

b er med til at bestemme, hvilket kvadrant toppunktet ligger i. Det hænger sammen sådan her:

a,b samme fortegn:

Toppunktet ligger i 2. eller 3. kvadrant

a,b modsatte fortegn:

Toppunktet ligger i 1. eller 4. kvadrant


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af mathon

 

           parablen          y = a·x2

får ved parallelforskydning
med parallelforskydningsvektor [-b/(2a), -d/(4a)]

ligningen
                                y = ax2 + bx + c         men har ikke skiftet form.

Der er tale om
en flytning af parablen         
                                y = a·x2                     dvs. en afstandsbevarende afbildning.

 

b har således ingen indflydelse på parablens facon/udseende

 

 


Svar #3
11. september 2011 af Fibirger (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Parabler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.