Matematik

2. grads ligning.

11. september 2011 af KiwixD (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej!

jeg er igang med at løse en 2. grads ligning, men får hele tiden det forkerte resultat, end hvad der står i bogen.

4y2 = 3+ 4y 

i bogen står der at det skal give -½ eller 3/2

 

3 + 4y - 4y2 =

jeg får 0,6 eller -2.

hvad gør jeg forkert???


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder andengradsligningen

-4y2 + 4y + 3 = 0 ,

som har diskriminanten

d = 42 - 4·(-4)·3 = 16 + 48 = 64 = 82

og løsningerne

x = (-4 ± 8) / (2·(-4)) =  -1/2  ∨  3/2


Svar #2
11. september 2011 af KiwixD (Slettet)

Mange tak!!!! :)


Skriv et svar til: 2. grads ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.