Matematik

HELP!

11. september 2011 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en opgave i min aflevering som jeg vil have hjælp til

opgaven lyder således:

En sten slippes og falder frit mod jorden. Sammenhængen mellem faldvejen s(målt i meter) og tiden t (målt i sekunder) er givet ved

 s = 4,9 * t^2

1. beregn faldvejen for en sten, der har bevæget sig i 3,0 sekunder.

(altså hvis t=3.0)

2. bestem den tid, det tager en sten at falde ned fra toppen af rundetårn ( 34,8m)

(altså hvis s= 34,8)

3, omform formlem så t står alene på den ene side af lighedstenet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Imprafir (Slettet)

1. Sæt 3 ind på t's plads og beregn faldvejen. 

2. Sæt 34,8 ind på s's plads og beregn t.

3. Brug modsatte regnemetoder til at isolere t. Eks. det modsatte af potens er kvadratrod. Det modsatte af gange er dividere osv. 


Svar #2
11. september 2011 af nonoo (Slettet)

hvordan betegner man dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad spørger du om her?


Svar #4
12. september 2011 af nonoo (Slettet)

fatter ikke C?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2011 af Imprafir (Slettet)

At sætte t, så det står alene på den ene side af lighedstegnet er det samme som at isolere. Du vil gerne have at t står alene, derfor bruger du omvendte regnemetoder til at fjerne de andre værdier. Eks. kan du "fjerne" 4,9 ved at dividere. Husk at du skal gøre dette på alle led på begge sider at lighedstegnet. 


Svar #6
13. september 2011 af nonoo (Slettet)

dvs. S= 4,9 : 4,9 * 3,0^2 = 44,1 : 4,9


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis du med "C" mener spørgsmål 3, så skal du isolere t i formlen

s = 4,9·t2


Svar #8
14. september 2011 af nonoo (Slettet)

dvs. S= 4,9 : 4,9 * 3,0^2 = 44,1 : 4,9


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, man skal isolere t i formlen,

t = (s/4,9)1/2


Skriv et svar til: HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.