Dansk

Hjælp det haster ..

11. september 2011 af Heij (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Nogen der vil hjælpe mig med en omformulering af Ejendomsadministrationen? Den skal bare skrives på en nemmere måde.. Vedr. Varmeregnskabet for året 1997/1998. Vedlagt fremsendes Deres varmeopgørelse for ovennævnte varmeår. Tilbagebetalinger vil blive modregnet på Deres indbetalingskort for februar 1999. Hvis hele tilbagebetalingen udgør mere end februar måneds forfald, vil hele tilbagebetalingen blive fremsendt i check medio februar. Efterbetalinger vil blive opkrævet på Deres indbetalingskort for marts 1999. Indsigelse mod varmeregnskabet kan i henhold til Lejelovens paragraf 40, stk. 3., gøres af den enkelte lejer eller- i ejendomme med beboerrepræsentation - af beboerrepræsentanterne på samtlige lejers vegne. Eventuel indsigelse skal sendes skriftligt hertil inden 6 uger fra modtagelsen af varmeregnskabet, med angivelse af på hvilke punkter regnskabet ikke kan godkendes. 1. Tænk altid på først på modtagerens behov og forudsætninger. Er oplysningerne relevante og forståeligt? 2. Kom til sagen. Start med konklusionen - gerne i en overskrift. 3. Skriv mundret. Fjern lange og knudrede indledninger. Gør lange indskud til selvstændige sætninger. Brug konkrete ord (tænk på abstraktionsstigen: skriv 'bil i stedet for 'køretøj', 'hæk' i stedet for 'bevoksning'). Undgå tunge ord og vendinger, de såkaldte papirord: anmode - bede. fremsende - sende. i indeværende år - i år. indtræffe - ske. nærværende - dette/denne. rekvirere - få/bestille. rette henvendelse - kontakte. skrivelse - brev. såfremt - hvis. dersom - hvis. under forudsætning af - hvis. undertegnede - jeg/mig/vi vedr./ang. - om. indhente tilladelse - få lov. indenfor -i. Erhvervskompetencegivende - Som giver erhvervskompetence. Decentraliseringsbestræbelserne - Bestræbelserne på at decentralisere. Aktindsigtsspørgsmål - Spørgsmål om aktindsigt. Spildevandsrensningsanlæggene - Anlæggene til rensning af spildevand. 4. Skriv kort og præcist Sæt punktum i stedet for komma: ''Du har den 12. januar søgt om tilskud til husleje, hvilket vi desværre må afslå, fordi..'' ''Du har søgt om tilskud til husleje. Det må vi desværre afslå, fordi..'' Undgå fyldord. 5. Skriv personligt. Skirv ''du'' (i stedet for De) medmindre det vil være upassende i situationen. Undgå at skrive ''man'' - beslutninger tages af mennesker ikke af systemer. Skriv jeg eller vi i stedet. 6. Brug er aktivt sprog. Undgå passiv og lange verbalsubstantiver (navneord der er dannet af udsagnsord, ender ofte på ''-else'' eller ''-ing''): der sendes - jeg sender. der skylder - du skylder. det overvejes - vi overvejer. Gennemføre en undersøgelse - undersøge. give en meddelelse om - meddele. foretage en gennemlæsning - læse igennem. rette henvendelse - henvende sig. 7. Brug kendte ord. Undgå fremmedord, offentlige ord og forkortelser: anke - klage. indstille - anbefale. likvide aktiver - penge. ligne - beregne skat. tiltræde - beslutte. visitere - tildele plads. 8. Den behøves ikke.. 9. Skriv enkelt om tal og tid. Skriv dato med bogstaver: 2002-02-20 - 20 februar. 09.30 = 9.30. 08.00 = 8. Skriv beløb som de udtales og udelad ørebeløb, der er 0: kr. 10,00 = 10 kr. 10. Brug er overskueligt layout. med hensyn til skrifttyper, skriftstørrelse, brede margener og orddeling.

Skriv et svar til: Hjælp det haster ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.