Matematik

differentialkoefficienten

12. september 2011 af 10s02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem differentialkoefficienten 

f(x)=5x^2+4 ?

- en der gider og hjælpe, forstår ingenting af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt, at differentialkvotienten til f(x) = an er

f'(x) = n·an-1


Svar #2
12. september 2011 af 10s02 (Slettet)

er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Differentialkvotienten bliver

f'(x) = 2·5x2-1 = 10·x


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Det er også ret væsentligt at nævne at konstanten 4 går ud (Da alle konstanter der differentieres bliver lig 0)


Svar #5
12. september 2011 af 10s02 (Slettet)

tak for hjælpen :-)

men har lige en mere hvordan regner man så den her ud h(x)=6*√x+2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

h'(x) = (6·√(x+2))' = 6·(1/(2·√(x+2)) = 6 / (2·√(x+2)) = 3 / √(x+2)


Skriv et svar til: differentialkoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.