Matematik
Stamfunktion...haster!!
∫02 2x•(x^2+1)^5 dx
Hvad er stamfunktionen? Jeg har fået det til ∫02 2x•(x^2+1)^5 dx = [x^2•x^10+1^5 ]_0^2
Er der nogen, der kan hjælpe mig?
Svar #2
12. september 2011 af Lillozz (Slettet)
Det har jeg gjort og har fået 1/6 2x•x^2-1^6+k
Nu skal jeg finde den bestemte integral, og der skal jeg jo ligesom finde stamfunktion, hvilket jeg ikke kan finde ud af, da der er parenteser.
Svar #3
12. september 2011 af peter lind
Du mangler de parenteser, som du selv skriver skal være der. Du har jo fundet en stamfunktion så det er bare om at sætte den nedre og øvre grænse ind på x's plads.
Iøvrigt. der er en fortegnsforskel mellem #0 og #2
Svar #4
12. september 2011 af Lillozz (Slettet)
vil det sige (1/6 2x•x^2-1^6+k)02 er min stamfunktion?
Svar #5
12. september 2011 af mathon
∫02 2x•(x2+1)5 dx = 1∫5 t5dt = (1/6)·[t6]15 = (1/6)·(56 - 16) =
Svar #6
12. september 2011 af Lillozz (Slettet)
Jeg forstår det ikke, nu er jeg helt forvirret. # 5 Kan du beskrive med ord, hvad du gør?
Svar #7
12. september 2011 af mathon
substituerede grænser
x t
øvre: 2 ---> 22 + 1 = 5
nedre: 0 ---> 02 + 1 = 1
Svar #8
12. september 2011 af Lillozz (Slettet)
Det har vi ikke lært. Jeg tror bare, at jeg spørger min lærer.
Men tusind tak for hjælpen
Skriv et svar til: Stamfunktion...haster!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
