Matematik

hjælp med brøk

12. september 2011 af hjælpmor (Slettet) - Niveau: 8. klasse

HJÆLP   kan ikke finde ud af  

 

 

Forklar hvorfor 4  6
                           - + -        = 13

                         6    30           -

                                             15

 

 

 

 

håber i kan læse det


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Vi anvender fællesnævneren 30, hvorved det kræver, at vi forlænger den venstre brøk med samme tal i både tæller og nævner, således at

(20/30) + (6/30) = 26/30 = 13/15


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2011 af Isomorphician

Find fællesnævner


Skriv et svar til: hjælp med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.