Matematik

???

14. september 2011 af Mie94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

(x +1)(2 -2x) = 0
x+1=0 v 2- 2x = 0
x=-1 v -2x=-2
x=-1 v 1=x

Jeg er ret sikker på at overstående regnestykke er rigtigt, men jeg kan virkelig ikke finde ud af hvordan jeg skal lave det nedenunder :/ er det nogen der kan hjælpe?

 

x2 - 6x = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

De to led indeholder begge x, så prøv at sætte x udenfor parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af NejTilSvampe

generelt når du har en ligning der er lig 0, er det en god ide at se om der er en fælles faktor. I det her tilfælde er der x som skrevet i #1. 

så sæt x uden for en parentes og benyt nulreglen som du gjorde i den ovenstående opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af mathon

 

        x2 - 6x = 0

        x·x - 6·x = 0


Svar #4
14. september 2011 af Mie94 (Slettet)

okay, tak for hjælpen :)
 lyder/ser det her rigtigt ud ??
   ----- x=-x V x=-6??


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ikke x = -x . Heller ikke x = -6. Hvornår er faktoren x lig med 0 ?

x2 - 6x = x·(x - 6) = (x - 0)·(x - 6) = 0


Skriv et svar til: ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.