Matematik

hjælp.

15. september 2011 af Line123L (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ikke mester til matematik. Håber nogle af jer kan hjælpe mig. På forhånd tak

Opgave 1:
(1/4a + b) (a - 1/3b)

 

Sæt så meget muligt uden for parentes:

OPgave 1: x2b + xb2

Opgave 2: 25ab2 - 5a

Opgave 3: axy - 6y


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af NejTilSvampe

Opgave 1:

(a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd

 

OPgave 1:

x2b+xb2 = x·x·b+x·b·b

hvor mange faktorer har de tilfældes? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2011 af birgitd

I opgaverne med at sætte uden for parents skal du finde "ting" der går igen i begge led.

i opgave 2 kan du dividere begge led med 5, så får du 5(5ab2-a) og så kan du også sætte a udenfor på samme måde. 

Sådan gør du bare med alle tre opgaver.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af NejTilSvampe

#2 - ordet du leder efter er "faktorer" - ikke "ting" ;)

PS. hvis man er skrap indseer man bare fra starten af at man kan dele med faktoren 5a, istedet for at dele det op i 2 trin.


Svar #4
15. september 2011 af Line123L (Slettet)

Jeg har stadig svært ved at forstå det, desværre


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2011 af birgitd

Tak for ordet FredeP men det var med vilje at jeg delte det op, fordi jeg mener det er opgavestiller der skal hjælpes igang med at tænke ikke få svaret.

Hej Line123L

Prøver igen så

Opgave 2: 25ab2-5a

sæt en parents og divider så inde i parentesen og gang med det udenfor 5* (25/5ab2- 5/5 a) = 5(5ab2-a)

gang og divider så med a. a*5(5ab2/a- a/a) = 5a(5b2-1)

Håber du kan se fidusen og prøve med de andre


Svar #6
15. september 2011 af Line123L (Slettet)

Ikke rigtigt. Men opgave 2 er det svaret altså: 5a(5b2 - 1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2011 af birgitd

Jeg kan ikke se om du ønsker hjælp eller bare en der gider lave dine lektier. Jeg forsøger at pensle det helt ud i små trin for trin og så svare du bare 2 gange at du ikke forstår. Hvis du ønsker hjælp må du da skrive hvad du forstår og hvad du ikke forstår og hvis du bare ønsker svar, ja så må du håbe nogle vil give dig dem.

En anden mulighed hvis du ønsker at forstå er at søge efter en film på youtube der er mange små film der viser hvordan man gør.


Skriv et svar til: hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.