Matematik

KVADRATSÆTNINGER :/

15. september 2011 af SandraSørensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Kan I hjælpe mig emd at regne det her stykke ud:

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:
(4x2 - 9) / (4x2 + 9 -12x )


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2011 af AskTheAfghan

Prøv at faktorisere nævneren først - dernæst tælleren.


Svar #2
15. september 2011 af SandraSørensen (Slettet)

Så er det lige at jeg ikke ved hvordan man gør :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se på 4x2 - 9 = 4x2 - 32 = (2x)2 - 32 . Benyt den kendte sætning fra folkeskolen (a+b)(a-b) = a2 - b2 til at faktorisere tælleren. Skriv nu nævneren som kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #4
15. september 2011 af SandraSørensen (Slettet)

årh super, endelig forstod jeg det! Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2011 af AskTheAfghan

4x2 + 9 - 12x   =   (2x)2 + 32 - 12x             lad  a = 2x    og    b = 3

Undersøg hvilke af disse formler; (a + b)2 og (a - b)2 passer bedst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er den samme opgave, du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1069055 , hvor du også har fået hjælp. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave. Fortsæt i stedet diskussionen i den oprindelige tråd.


Svar #7
15. september 2011 af SandraSørensen (Slettet)

tusind tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: KVADRATSÆTNINGER :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.