International økonomi

økonomi opgaver, budget ligningen mm.

17. september 2011 af derforik (Slettet)

Beskedne Henriks præferencer er givet ved nyttefunktinonen U(a,b)=ab/100, hvor a er antalleet af chokoladebar og b er antallet af cola flasker som Henrik forbruger.

1. Illustrér de forbrugsbundter, hvor Henrik er indifferent i forhold til at forbruge 8 chokoladebar og 2 cola flasker. Skitsér ligeledes de forbrugsbundter, hvor Henrik er indifferent i forhold til at forbruge 6 chokoladebar og 4 cola flasker.

2. Blære-­Louise har præferencer givet ved nyttefunktionen V(a,b)=1000a2b2. Illustér hvor Louise er indifferent i forhold til at forbruge hhv. 8 ckokoladebar og 2 cola flasker og 6 ckokoladebar og 4 cola flasker.

3. Er Henriks præferencer konvekse? Er Louises?

4. Beskriv de to indifferenskurver du har illustreret for hhv. Henrik og louise i forhold til hinanden.

 

Øsnker bare ideer om hvordan man kommer frem til løsningen af opgaven, 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. september 2011 af Walras

1.

U(a,b)=ab/100

Sæt nyttefunktionen lig en konstant for at opnå indifferenskurven, så

k=U(a,b) <=> k=ab/100

Indsæt a=8 og b=2, da

k=2*8/100 <=> k=4/25

som du kan indsætte, så

4/25=ab/100 <=> 16=ab <=> b=16/a,

hvor (a,b)>0. Indtegn nu denne.

Resten kan du selv lave nu.


Skriv et svar til: økonomi opgaver, budget ligningen mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.