Matematik

induktions bevis

17. september 2011 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg

jeg sidder med en opgave hvor jeg skal lave  et induktionsbevis

jeg skal bevise at, for alle naturlige tal større end nul gælder

1/(n(n+1)=1-(1/(n+1))

jeg har vist induktionsbasen og gået videre til hypotesen P(n-1)

jeg siger 1/((n-1)((n-1+1)=1-(1/n-1+1)

dette kan skrives som

1/n*(n-1)=1-(1/n)

 

og så er jeg gået i stå her.. jeg ved ik om jeg har gang i noget forkert. nogen der kan hjælpe mig videre?

jeg har prøvet at finde P(n) ved at sige

1/n*(n-1) +n(n+1)=1-(1/n+n+1) men der vel helt forkert


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2011 af peter lind

Når man skal bruge et induktionsbevis skal man vis at den gælder for n=1 (eller hvad den nedre grænse nu er) og så vise at den hvis den gælder for n så gælder den også for n+1og altså ikke for n-1 som du gør.


Svar #2
17. september 2011 af teamwork (Slettet)

Men vores lærer har vist det for n-1 pg derfra vist at det gælder for n.. Han har sgt at man kan gøre det på begge måder

Svar #3
17. september 2011 af teamwork (Slettet)

Men vores lærer har vist det for n-1 pg derfra vist at det gælder for n.. Han har sgt at man kan gøre det på begge måder

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Om man viser p(n-1) ⇒ p(n) eller p(n) ⇒ p(n+1) spiller ikke den store rolle.

Men du sjusker med parenteserne i dine udtryk, så det ikke er til at gennemskue, hvad det er, du vil bevise.

1 - (1/(n+1)) = ( (n+1) - 1) / (n+1) = n / (n+1) ,

men jeg kan ikke se, hvad det har at gøre med dit udtryk på venstre side.


Skriv et svar til: induktions bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.